Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Byggeri Jordforurening og jordflytning Jordforurening i Egedal

Jordforurening i Egedal

Jorden på en ejendom kan være kraftigt forurenet eller mindre forurenet. Førstnævnte registreres af Region Hovedstaden, mens sidstnævnte udpeges af kommunen. 

Kraftige jordforureninger i Egedal Kommune

Der findes matrikler i Egedal Kommune, hvor jorden enten er under mistanke for at være eller er konstateret kraftigt forurenet. Disse matrikler kortlægges af Region Hovedstaden (V1 og V2 kortlægninger) i det omfang, regionen har kendskab til forureningerne. Du kan læse mere på Region Hovedstadens side om jordforurening og grundvand

Du kan få et overblik over V1- og V2-kortlagte grunde i Egedal Kommune på Egedalskortet

Lettere forurenede områder i Egedal Kommune

Foruden matriklerne med de kraftige jordforureninger, findes der områder i kommunen, hvor jorden antages at være lettere forurenet med enten tungmetaller, tung olie eller med de såkaldte PAH'ere (eller alle tre stoffer). For at jorden falder ind under kategorien "lettere forurenet jord" må de nævnte stoffer kun forefindes i relativt lave koncentrationer.

Kommunen udpeger de lettere forurenede områder i en "områdeklassificering". Der er her tale om områder, der er væsentligt større end matrikelniveau. Du kan se hvilke områder af Egedal Kommune, der er udpeget til områdeklassificering på Egedalskortet

Områdeklassificeringen er baseret på et erfaringsmæssigt skøn over sammenhæng mellem et områdes historik og forurening af jord. Områdeklassificeringen kræver ikke detaljeret kendskab til faktiske forureningsforhold på de enkelte grunde indenfor områdeklassificeringen, og det er ikke formålet med klassificeringen at udpege enkeltejendomme som forurenede.

Din grund er altså ikke med sikkerhed lettere forurenet, hvis du bor i et områdeklassificeret område. Men din grund er medtaget i områdeklassificering, fordi kommunen har vurderet, at du bor i et område, der erfaringsmæssigt kan være lettere forurenet. Modsat gør sig gældende, at din grund ikke med sikkerhed er uforurenet, selvom den ikke er medtaget i områdeklassificeringen.

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier