Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Bolig Lejebolig Midlertidig indkvartering - akut bolig

Midlertidig indkvartering - akut bolig

For at komme i betragtning til midlertidig indkvartering, skal du være tilmeldt folkeregisteret i Egedal Kommune og samtidig være berettiget efter Den Sociale Servicelovs § 80.

Lov om Social Service § 80

At være berettiget efter lov om Social Service § 80 betyder, at du har været udsat for en her og nu opstået akut situation, som f.eks brand, lynnedslag, oversvømmelse eller lign.

Det betyder, at midlertidig indkvartering ikke tildeles ved skilsmisse, samlivsophør eller hvis du skal flytte hjemmefra. Her henvises du til boligselskaberne.

Husly efter § 80

§ 80 kommer først i anvendelse, når man ikke selv har en dækkende forsikring.

Hjælpen er betinget af, at du ikke selv har mulighed eller midler for midlertidigt eller varigt at løse jeres boligproblem.

Selve hjælpen efter § 80 hviler på en konkret og individuel vurdering af, om en borger, der akut har mistet sin hidtidige bolig, har ret til midlertidig husly. Her kan der tages hensyn til tilknytning til kommunen, om der er børn, som går i institutioner i kommunen, arbejdsmarkedstilknytning og lignende.

Når kommunen anviser dig til husly skal det forstås som en egnet midlertidig indkvartering. Du er selv ansvarlig for at finde en permanent bolig.

Hvilken type boliger henvises der til

Egedal Kommune er udelukkende forpligtet til at fremskaffe husly, i form af et tilbud om den efter omstændighederne, bedst egnede midlertidige indkvartering. Det vil altså sige, at det ikke nødvendigvis er en lejlighed, men eventuelt midlertidig indkvartering på vandrehjem, hotel, pensionat eller lignende.

Kontakt

Social og handicap

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier