Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Bolig Ejerbolig Jordvarmeanlæg Hvad er jordvarme?

Hvad er jordvarme?

Jordvarme er en vedvarende energiform, der kan bruges til opvarmning af boliger og varmt brugsvand. Ønsker du at installere jordvarme i Egedal Kommune, skal du ansøge kommunen om tilladelse.

Jordvarme er en opvarmningsform, hvor varmeenergi udvindes fra jorden og anvendes til rumopvarmning og opvarmning af brugsvand via en varmepumpe. Varmeenergien optages fra jorden via en eller flere væskefyldte slanger, der nedgraves i jorden. 

Væsken i slangerne består af vand tilsat et frostsikringsmiddel. Ved utætheder i de væskefyldte slanger er frostsikringsmidlet en potentiel kilde til forurening af jord og grundvand. Hele Egedal Kommune er et område med særlige drikkevandsinteresser, og et jordvarmeanlæg i vores kommune må derfor ikke etableres uden forudgående tilladelse.

De mest almindelige jordvarmeanlæg er terrænnære jordvarmeanlæg, hvor varmeslanger udlægges på et større areal i en dybde af ca. 1 meter.
Et jordvarmeanlæg kan også være en dyb boring med varmeslanger. Dette kaldes et vertikalt jordvarmeanlæg. Kommunens udgangspunkt for jordvarmeboringer er dog, at der ikke vil blive givet tilladelse til en jordvarmeboring, hvis det vurderes, at der er risiko for forurening af vores grundvand.

Relevante Links

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Telefonisk træffetid

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier