Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Børnepasning og skole Børnepasning Rammer, regler og lovgivning Ændret alder for start i børnehave

Ændret alder for start i børnehave

Her finder du svar på spørgsmål om den ændrede aldersgrænse for start i børnehave.

FAQ - Ændret alder for start i børnehave

Byrådet har besluttet at ændre aldersgrænsen for hvornår et vuggestuebarn bliver børnehavebarn. Fra den 1. januar 2024 vil der derfor være vuggestuenormering til og med den måned, hvor barnet fylder tre år.

Spørgsmål og svar

Ja. Aldersgrænsen for hvornår et vuggestuebarn bliver børnehavebarn bliver fra 1. januar 2024 rykket to måneder frem, til og med den måned, hvor barnet fylder tre år. For at sikre vuggestuenormering i hele perioden, er der tildelt flere penge til daginstitutionernes normeringer.

I Egedal Kommune betaler kommunen 75 % af prisen på en daginstitutionsplads, mens forældrene betaler de resterende 25 %. Forældre vil fortsat skulle betale 25 % af den samlede pris, men de vil blive opkrævet et højere beløb, da de ekstra penge til vuggestuenormering øger de samlede udgifter til en institutionsplads.

Konkret betyder det i 2024 en stigning i forhold til 2023 på 76 kr. pr. måned for en vuggestueplads og 63 kr. pr. måned for en børnehaveplads i 2024. 

Find mere information om priser på dagtilbud. (Indsæt link)

Der kommer ekstra medarbejdere i et omfang, der sikrer vuggestuenormering frem til og med den måned barnet fylder tre år.

Ja. Når et barn rykker fra vuggestuestue til børnehavestue, tages barnets individuelle behov i betragtning, såvel som institutionens overordnede fordeling af børn på stuerne. Der kan for eksempel tages hensyn til, at barnet kan rykke stue sammen med en god ven. På den måde kan det blive trygt at rykke stue, også selv om barnet er lidt under 3 år.

Institutionerne får tildelt penge svarende til antallet af indmeldte børn i vuggestuealderen og i børnehavealderen. Hvis dit barn rykker op på en børnehavestue før det fylder 3 år og 1 måned, skal du derfor stadig betale vuggestuetakst.

Kontakt

Dagtilbud og skole

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier