Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Børnepasning og skole Børnepasning Det pædagogiske arbejde Sprogvurdering for børnehavebørn

Sprogvurdering for børnehavebørn

Den sproglige udvikling har stor betydning for børns trivsel og læring. Sproget er på mange måder fundamentet for at kommunikere og lære nyt, og det spiller en vigtig rolle i børns leg og i udviklingen af sociale relationer. Derfor sprogvurderer Egedal Kommune alle børn, når de er tre år gamle.

Sprogvurderingen bliver udført af en pædagog i dagtilbuddet. Derudoverudfylder forældrene også et spørgeskema, som indgår i vurderingen. 

Ekstra opmærksomhed på den sproglige udvikling

I nogle tilfælde viser sprogvurderingen, at barnet har brug for ekstra opmærksomhed i forbindelse med den sproglige udvikling. Her samarbejder pædagoger og forældre om at lave en plan for, hvordan barnet bedst kan blive hjulpet i institutionen og hjemmet. 

Egedal Kommunes logopæder og tosprogsvejleder indgår i samarbejdet, når det er relevant for det enkelte barns sproglige udvikling. 

Fakta om sprogvurderingen

Selve sprogvurderingen foregår ved, at pædagogen i børnehaven gennemfører nogle opgaver sammen med barnet. Sprogvurderingen består af et billedmateriale og et spørgeskema. Barnet skal udpege nogle billeder, fortælle en lille historie ud fra en billedserie og benævne nogle billeder. 

Barnets svar bliver noteret i et skema og registreret i et elektronisk program, som kan udregne, om barnet har en alderssvarende sproglig udvikling. Derudover skal pædagogen svare på en række spørgsmål vedrørende barnets brug af sprog i hverdagen. 

Kontakt

Dagtilbud og skole

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

Ring til os

Åbningstider

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier