Skip til hoved indholdet
    Hjem Demokrati og indflydelse Vision og politikker Kultur, fritid og samfund Biblioteksstrategi

Biblioteksstrategi

I Egedal har Kultur-, Fritid- og Erhvervsudvalget udarbejdet en biblioteksstrategi, der understøtter Kommunens vision om 'En hverdag i fællesskab og bevægelse'. Strategien er sigtekorn for bibliotekernes indsats de kommende år, hvor fællesskaber og bevægelse kommer i mange former.

Bibliotekerne er landets mest besøgte kulturinstitution, ét fælles rum, hvor alle er velkomne. Her mødes alle borgere og studerer, låner bøger, søger information, går til arrangementer, lytter til musik, debatterer eller sidder alene og nyder livet i selskab med alle de andre, der dropper ind.

I dag indretter man tydeligere bibliotekets tilbud efter de lokale omgivelser og behov. Det er ikke længere one-size-fits-all. Det betyder, at landets 98 kommuner reelt har hvert sit bibliotekstilbud, der passer netop til den kommunes borgere og fokus, med langt flere tilbud mellem hylderne, der skaber fællesskaber og oplevelser for børn og voksne, som gør os klogere, stimulerer vores læselyst og øger livskvaliteten.

I Egedal har Kultur- og Erhvervsudvalget udarbejdet en biblioteksstrategi, der passer netop til Egedal og som understøtter Kommunens vision om 'En hverdag i fællesskab og bevægelse'. Strategien er sigtekorn for bibliotekernes indsats de kommende år, hvor fællesskaber og bevægelse kommer i mange former.

Egedal Kommune har fire biblioteker placeret i hhv. Stenløse, Smørum, Ølstykke og Ganløse. De to første ligger i forbindelse med et kulturhus.

Egedal Kommunes Biblioteksstrategi indeholder fire fokusområder, som er lavet i samarbejde med Egedal Kommunes borgere, politikere og bibliotekernes medarbejdere. Målet er overordnet at styrke Egedal med endnu flere fællesskaber og oplevelser med litteratur, viden og kultur som omdrejningspunkt. De fire fokusområder ser du nedenfor.

 

De fire fokusområder i Egedal Kommunes Biblioteksstrategi

Fokusområde 1: Aktiv rolle i lokalområderne

Fokusområde 2: En tydeligere og stærkere kulturaktør

Fokusområde 3: Tilbud til børn og børnefamilier

Fokusområde 4: Aktive kernebrugere på biblioteket

Egedal Bibliotekerne

Flodvej 68
2765 Smørum
egedalbibliotekerne@egekom.dk

Ring til os

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyt fra Egedal Kommune

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Akut hjælp

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier