Skip til hoved indholdet
    Hjem Demokrati og indflydelse Bliv hørt og få indflydelse Søg om penge til dine ideer

Søg om penge til dine ideer

Borgere og foreninger ved selv, hvad lokalsamfundet har brug for. Derfor har Egedal Byråd afsat en halv mio. kr. årligt i 2024 og 2025 til at realisere nye ideer, som kan udvikle lokalsamfundene og styrke fællesskaberne i Egedal. Du kan også byde ind.

To runder

I 2024 bliver der uddelt midler af to runder: Første runde havde deadline 22. januar 2024, og Byrådet valgte 20. marts 2024 ni ideer. Anden runde har deadline 15. august 2024.

Alle ideer er velkomne, så længe de kommer lokalsamfund og fællesskab til gode. Det kunne fx være nye friluftsfaciliteter, udvikling af den lokale legeplads, et uderum til de unge, landsbyforskønnelse, en madfestival eller en hjemmeside med gode gå- og løberuter. Eller noget helt andet – for det er dig, dine medborgere og din forening, der bedst ved, hvad der skal til.

 

Kom med din ide senest d. 15. august

Du/I ansøger om midler fra borgerbudgettet ved at udfylde et ansøgningsskema. I Retningslinjer-ifm.-ansøgning-om-midler-fra-borgerbudget-2024---runde-2.pdf tildeling af midler fra borgerbudgettet, kan du/I se, hvad du/I skal være opmærksom på, inden du/I ansøger.

De endelige ideer udvælges af byrådet til september.

Børneaktiviteter på ’Musik på Grønningen’ blev afholdt 10. juni 2023. Læs mere om afholdelsen af arrangementet: https://www.sn.dk/egedal-kommune/18000-gaester-festede-paa-groenningen/

I 2023 tilbydes Plejecentrene i Egedal stimulerende underholdning, der har særligt fokus på demens. "Med min harmonika skaber jeg øjeblikke hos mennesker med demens, der giver dem lysten tilbage til sang og dans. Jeg ønsker med Egedal Borgerbudget at tilbyde borgere i Egedal med demens små oplevelser, der kan vække dem fra deres demens og
give dem gode og livsbekræftende øjeblikke, sammen med deres pårørende", udtaler Flemming Therkildsen.
Musikken er rolig og er særligt fokuseret på at tilpasse beboerne, alene med det mål at skabe helt særlige øjeblikke, hvor de kan slippe deres demens.

Open Air 2023 bliver den 3. og 4. august kl.20.00. Læs mere om filmene, der vises og finde de praktiske detaljer.

Bogfesten holdes den 7. oktober 2023 kl.11-16 

Byrådet tog den 26. april 2023 beslutning om at afsætte 32.000 kr. til et projekt om skovrejsning i fællesskab med borgerne i Veksø.

Borgerbudgetideer i 2022

Der vil løbende blive kommunikeret omkring udfoldelsen af projekterne her på siden efterhånden, som projekterne realiseres.

Du kan nu 25 steder i Egedal finde små øjeblikke fortalt af byens borgere – kig efter et skilt. 

Tanken bag ”Små øjeblikke i Egedal” er, at egedalborgerne kan dele små øjeblikke med hinanden, som bringer smil og glæde.

Skiltene er sat op på trafikale knudepunkter (for gående) i kommunen og beskriver kort idéen med Små øjeblikke. Ved hjælp af en mobil kan man med kameraet scanne en QR-kode på skiltene, der linker direkte ind til ugens udvalgte fortælling, som det typisk kun vil tage et øjeblik at læse. Der vil komme et nyt øjeblik med en tilhørende tegning hver uge resten af året, og man vil kunne læse alle fortællingerne ved at scrolle på sin mobil.

Fortællingerne vil også kunne læses på hjemmesiden Små øjeblikke.

Egedal Bogfest med 50 forfattere og bøger i mange genrer satte i september 2022 Egedal Kommune og Smørum Kulturhus på litteraturlandkortet for anden gang.

Læs mere om bogfesten.

For første gang nogensinde havde vi open-air filmvisninger i Egedal! Og det var gratis for alle borgere i kommunen.

Den 4. august blev der vist filmen Bohemian Rhapsody.
og fredag den 5. august blev filmen Pulp Fiction vist.

Idemagerne har trukket deres ide tilbage.

Idemagerne har trukket deres ide tilbage.

Valgte borgerbudget-ideer 2022

Kontakt

Borgmestersekretariatet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
borgmestersekretariatet@egekom.dk

Ring til os

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Find os

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

CVR-nr.: 29188386
Kommunenummer: 240

Telefon: 7259 6000

Åbningstider i Borgerservice

Ugedag Tidspunkt
Mandag  8 - 14
Tirsdag 10 - 14
Onsdag Lukket
Torsdag 10 - 17.30
Fredag 10 - 12

 

Åbningstider i Egedal Sundhedscenter

Ugedag Tidspunkt
Mandag - Torsdag  8 - 16
Fredag 8 - 15

Følg os på de sociale medier